גמלה לשמירת הריון

כל המידע אודות גמלת שמירת הריון. לגזור ולשמור. 



גמלה לשמירת הריון

באדיבות ויצו

 מהי גמלת שמירת הריון

        אשה עובדת הנאלצת להישאר בבית בשמירת הריון עקב מצב רפואי הנובע מן ההריון ומסכן אותה או את העובר, תהיה זכאית לגמלת שמירת הריון מביטוח לאומי בהתקיים תנאים מסוימים. מטרת הגמלה לפצות את האישה על אובדן שכרה בזמן שהיא בשמירת הריון.

      גובה גמלת שמירת ההריון הינו 100% שכר העובדת, המחושב עפ"י ממוצע הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו לשמירה, ולא יותר מהשכר הממוצע במשק.

 

 תנאים לקבלת הגמלה מביטוח לאומי:

-   תושבת ישראל

עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת הריון.

רופא מומחה למחלות נשים ולידה אישר בטופס מיוחד של הביטוח לאומי, שהאישה הייתה בשמירת הריון 30 יום רצופים לפחות.

-   העובדת אינה אמורה לקבל תשלום בגין שמירת הריון מגוף אחר.

 

      מי שאושרה לה גמלה לשמירת הריון ל- 30 ימים רצופים לפחות, ונסתיימה שמירת ההריון, ובמהלך ההריון נזקקה שוב לשמירת הריון- תהא זכאית לגמלה בעד תקופה נוספת (אחת או יותר), אם הייתה בשמירת הריון 14 ימים רצופים לפחות.

        יש לשים לב – הסכמי עבודה שונים מטילים חובת תשלום בגין שמירת הריון על המעביד, על חשבון ימי מחלה צבורים של העובדת. על העובדת לבדוק האם הסכם העבודה החל עליה מחייב תשלום שכר בשל היעדרות בשמירת הריון. יש לציין, כי גם ביטוח לאומי עורך בדיקה זו ולא ישלם לאשה אשר זכאית לתשלום שמירת הריון ממעסיקה על פי הסכם העבודה החל עליה , אלא אם לא נותרו לה ימי מחלה.


-התביעה:

         על התביעה להיות מוגשת עד חלוף שנה מתום תקופת שמירת ההריון. אל טופס התביעה יש לצרף את האישור להיעדרות שיינתן על ידי הרופא המטפל. התשלום יועבר ישירות לחשבון הבנק שהאישה מסרה. תביעה לגמלה לשמירת הריון יש להגיש לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב למקום מגורי האישה.