מתוקים ובריאים
כל כך קשה להישמר מהמתוקים האלה שמפתים אותנו בכל פינה.... אז אם כבר מתוקים למה שלא יהיו בריאים. לא סתם סוכר לבן, קמח לבן ושמנת מתוקה. אפשר להשתמש במרכיבים בריאים.
מאת: גלית שלגי
כיצד אופים ללא סוכר וביצים, איך מכינים שוקולד בריא, עוגת גבינה ללא גבינה וחטיפים בריאים שילדים אוהבים? ספרה החדש של גלית שלגי "מתוקים בריאים" מציע עשרות מתכונים למנות מתוקות, בריאות וקלות להכנה. הספר מיועד לכל אוהבי המתוק, לרגישים לגלוטן, טבעונים בתחילת הדרך וכל מי שנמצא בתהליך הרזיה ורוצה לשלב את המתוקים הבריאים בתפריט היומי ללא ייסורי מצפון. הספר מציע מגוון פתרונות טעימים ובריאים שיפחיתו את החשק למתוק.
אחת האהבות הגדולות של גלית שלגי היתה מאז ומתמיד מתוקים. כשחקנית כדורעף וכבחורה ששרה על הבמה, היתה גלית צריכה להיות עם היד על הדופק ולדאוג שלא לעלות במשקל יותר מדי, אז מתוקים וקינוחים היו מחוץ לתחום. ההתנהלות הזו של חסך רק גרמה להשתוקקות גדולה יותר, שבסופה תמיד היתה מגיעה הנפילה שבאה לידי ביטוי בבולמוסים שרק גרמו לה להעלות במשקל ולהיות בתחושת תסכול גדולה מאוד. בעקבות אנמיה ואולקוס מהם היא סבלה, נחשפה שלגי לראשונה לתזונה בריאה ואימצה אותה כדרך חיים. אחרי עשרים שנות עיסוק בספורט ומוסיקה, תואר בפסיכולוגיה ועבודה כפסיכותרפיסטית, החליטה גלית ללמוד עוד על הגוף הפיזי והחלה ללמוד תזונה טבעית ונטורופתיה.
לאחר ארבע שנים של לימודי נטורופתיה פתחה שלגי לפני 13 שנים קליניקה פרטית בתל אביב ומאז הפכה לשם דבר בתחום התזונה הבריאה. סרטוני וידאו ובהם טיפים והמלצות לחיים בריאים נמכרים באתר שהקימה, ולצד כל אלה מעבירה גלית שלגי סדנאות ברחבי הארץ הרצאות, סדנאות לבישול בריא ולאורח חיים בריא.
גלית שלגי אינה מאמינה בדיאטות, כי אם בשינוי הרגלי אכילה ומאמינה שלתזונה שאנו אוכלים יש כוח, שבריאות טובה היא נכס יקר והיא חשובה הרבה יותר רק מירידה במשקל. לדבריה, דיאטות משמינות אותנו כי הן כוללות משטר ושליטה ומשמעת עצמית ולכן לא ניתן להחזיק בהן לאורך זמן. הרגלי האכילה החדשים שמקנה שלגי למטופליה אינם פוסחים על מתוקים, בלעדיהם כל כך קשה לשרוד בדיאטה, והיא מציעה אלטרנטיבות מתוקות ובריאות שניתן להכין בקלות בבית. לדבריה, מתוקים שאינם מכילים סוכר, ביצים, קמח לבן, שמן או מרגרינה אלא רק מוצרים טבעיים, לא גורמים להתמכרות למתוק ובכך היתרון הגדול שלהם.
את התובנות הרבות שלה איגדה שלגי ביחד עם למעלה מ-60 מתכונים מתוקים, בספרה החדש "מתוקים בריאים" בהוצאת מדיה 10. הספר נכתב עבור אוהבי המתוק, ומציע מגוון מתכונים למנות מתוקות שאפשר לאכול ללא ייסורי מצפון. המתכונים משקפים את דרך האכילה שגלית שלגי מאמינה בה – תזונה בריאה ומזינה שאינה מזיקה לגופנו.
אחד המתכונים שניסיתי ואהבתי במיוחד הוא מתכון של רולדת תמרים ואגוזים. מתוק טעים ובריא ב 3 דקות עבודה. נשנוש מצויין לסכרתיים.
רולדות תמרים ואגוזים raw
נשנוש טעים טעים ובריא בריא! שלוש דקות עבודה בסך הכול! נשנוש שאבא שלי, שהוא סוכרתי, אוהב מאוד.
חומרים:
14-12 תמרים מגולענים מסוג מג'הול.
1 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס שקדים
1/4 כוס גרעיני דלעת
1/4 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס פתיתי קוקוס/שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
מרסקים את כל תערובת האגוזים גס ומניחים בקערה.
מוסיפים תמרים מגולענים ומערבבים היטב.
מחלקים את העיסה שהתקבלה ל־3 כדורים.
מכינים את הגלילים:
מניחים על השיש נייר אפייה ועליו מפזרים חצי כוס קוקוס/שומשום.
לוקחים כדור מן התערובת שהכנו, מניחים על נייר האפייה, ומגלגלים לרולדה.
מגלגלים את 2 הכדורים הנוספים.
מכניסים להקפאה ל־20-10 דקות.
לאחר שהרולדות קפאו במקצת, פורסים לפרוסות דקות בעובי של 1 ס"מ מקסימום.
זוהי אחלה יצירה עם הילדים
ניתן לשמור את הרולדות בהקפאה לתקופה של חודשיים
מומלץ להשתמש בתמרים מסוג מג'הול ולא לקנות את חבילת התמרים בוואקום
טבעוני, ללא גלוטן, ללא סוכר
להשיג בסטימצקי ובצומת ספרים ואצל גלית: 0545311532