מתכונים להכנה ביתית של מים בטעמים - INFUSED WATER
אחת הדרכים היעילות ביותר להגביר צריכת מים הוא פשוט להקנות להם טעם. מים בתוספת פלחי פרי/ ירק/ עשבי תיבול/ צמחי מרפא- הם מים בטעמים אך בהכנה ביתית.
באדיבות: רותי לטר יועצת תזונה לשטראוס מים
INFUSED WATER, שנחשבים היום לטרנד חזק מאד בעולם, מכילים רק את טעמי הירקות, הפירות והעשבים שהושרו בהם, ללא רכיבים כמו צבע, חומרי שימור ועוד טבעיים לגמרי, חסרי קלוריות. ה INFUSED WATER מהווים דרך נפלאה ובריאה גם ליהנות ממגוון אינסופי של טעמים חדשים ומפתיעים גם להגביר שתייה וגם לקבל על הדרך מעט רכיבים בריאותיים אשר בהתמדה כמותם מצטברת במשך היום. הכנה ביתית וטבעית של מים בטעמים היא תהליך קל ומהיר.
מתכון ל- INFUSED WATER שיכול לסייע לתחושה של ריענון ואנרגיה
מרכיבים
- פרוסות מלפפון אחד
- פלחי לימון אחד
- גבעול בזיליקום
- גבעול עלי סלרי, שטוף היטב
- גבעול כוסברה, שטוף היטב
- גבעול מנטה, שטוף היטב
- בקבוק INFUSED WATER בנפח 1 ליטר מים
- קוביות קרח
הוראות הכנה:
הכניסו את כל פרוסות המלפפון, הלימון וגבעולי הירק לתוך קנקנן מים/ בקבוק INFUSED WATER ייעודי של 1 ליטר. הכניסו למקרר ל 4 שעות. הוציאו , הוסיפו את קוביות הקרח ושתו לרוויה. המשקה טוב ל 12 שעות.
INFUSED WATER המסייע לבקרה על המשקל
צריכת מים כשלעצמה, במסגרת תזונה מאוזנת ובריאה, תורמת לתחושת שובע. INFUSED WATER - דרך מצויינת להכניס טעם למים מבלי להכניס מבחוץ קלוריות סוכר ורכיבים מיותרים. ללא קפאין, ללא רכיבים מלאכותיים, צבע, ונטולי קלוריות.
מרכיבים:
- 2 ענבים חצויים
- כפית ג'ינג'ר טחון
- פרוסות לימון אחד
- 1 גבעול רוזמרין שטוף היטב
- מקל קינמון
- פרוסות תפוח עץ אחד
- 1 פלפל חריף צ'ילי חתוך לאורכו ל 2 חצאים
הוראות הכנה:
להכניס לקנקנן מים/ בקבוק INFUSED WATER ייעודי של 1 ליטר, את הענבים, הלימון, הג'ינג'ר והתפוח. להשרות את מקל הקינמון במשך 2 דקות ולהוציאו. להשרות את 2 חצאי הצ'ילי למשך חצי דקה ולהוציאם מהמים. הכניסו למקרר ל 4 שעות. הוציאו , הוסיפו את קוביות הקרח ושתו לרוויה. המשקה טוב ל 12 שעות.
טיפים להכנת מי השרייה
- להעצמת הטעמים המתקבלים, השרו את המרכיבים במים במקרר כל הלילה ו חוררו במזלג חלק מהירקות והפירות (לדוגמא ענבים/ דובדבנים/ חמוציות מיובשות).
- מומלץ לקלף ירקות ופירות לפני הכנסתם למים המושרים.
- ניתן להוסיף תיונים בטעמים שונים (תה ירוק/ תה פירות/ תה קינמון ותפוח וכו') לחלוט אותם תחילה במים רותחים, ואת התמצית להוסיף לבקבוק המים.
- כדי להימנע מהשחרת עלים ירוקים- עשבי תיבול הממהרים להשחיר כמו כוסברה, בזיליקום, נענע – מומלץ להקפיא במעט שמן או מים אול לעטוף במגבת במקרר למניעת ספיגת לחות.
- מומלץ לרסק חלקי ירק ופרי ולהקפיא במגש קוביות הקרח. לתערובת המרכיבים אפשר להוסיף בכל פעם קובייה כזאת להעשרת טעמים.
- מומלץ לגוון בצבעי הירקות , הפירות וצמחי התבלין. כך, גם נעשיר את הטעם והמראה, וגם נזכה במגוון רכיבים בריאותיים.